Novi koncept stanovanja

Osobenosti stanova u naselju Belville ogledaju se u sledećem:

Zgrade su projektovane tako da su u prizemlju smešteni pretežno poslovni prostori, na spratovima stambeni, a u podrumima zgrada se nalaze svi neophodni prateći sadržaji. U prizemlju svake zgrade su ulazi u kojima se nalaze dva lifta koji idu i u garažu. Svi upotrebljeni materijali u izgradnji naselja su izvanrednog kvaliteta po važećim propisima i standardima za određenu vrstu radova, tako da po pitanju termičke, zvučne i izolacije od vlage i vode zadovoljavaju najstrožije kriterijume i zahteve. Stanovi su projektovani kao funkcionalne celine u kojima su u većini stanova razdvojene zone dnevnog i noćnog boravka.

YTONG – građevinski materijal korišćen u izgradnji naselja Belville odlikuje pre svega ekološka neškodljivost. Prijatan je za okolinu, ima dobru toplotnu i zvučnu izolaciju, otporan je na zemljotrese, trajan, čvrst i nesagoriv. Najveći broj stanova poseduje jednu ili više terasa, a većina njih se mogu potpuno ili delimično zatvoriti kliznim pregradama. Stanovi poseduju prozore većih dimenzija u odnosu na standard, što ih čini znatno svetlijim, osunčanijim i provetrenijim. Kvalitetna PVC fasadna stolarija je izrađena od prvoklasnih uvoznih profila. Ovakvi
prozori obezbeđuju visoku toplotnu i zvučnu izolaciju a obezbeđuju i prodor veće količine svetlosti.

Ulazna vrata u stan su sigurnosna – visokog kvaliteta i obrade. Visina svih vrata u stanu je 240 cm, što stvara utisak posebnosti i drugačijeg doživljaja unutrašnjih prostora. Kvalitetna unutrašnja drvena stolarija je po potrebi zastakljena zbog prodora svetlosti ili klizna zbog mogućnosti spajanja i razdvajanja funkcionalnih celina. Svaka garsonjera, jednosoban, jednoiposoban ili dvosoban stan poseduje rashladnu split jedinicu.

Svaki trosoban, troiposoban ili četvorosoban stan poseduje dve split jedinice i drugo kupatilo sa tuš kadom. Split jedinice su ugrađene u dnevnom boravku, dok veći stanovi imaju i split jedinicu u jednoj spavaćoj sobi. Sve split jedinice su proizvodi snage 9000 Btu, sa ekološkim freonom R410. Jedinstvenim sistemom rešeno je pitanje odvođenja kondenzata te je na taj način sprečeno kapanje iz rashladnih jedinica oko zgrada. Grejanje je standardno daljinsko, prema propisima JKP Beogradske elektrane a u stanovima su ugrađeni aluminijumski radijatori.

Upotrebljeni materijali u enterijeru stana su visokog kvaliteta. Parketi su klasični masivni hrastovi prve klase, a keramičke pločice kojima su obloženi podovi i zidovi kuhinja i kupatila su uvezeni iz Italije i Španije od strane renomiranih svetskih proizvodjača Marazzi i Imola. Kupatilske sanitarije i sanitarna armatura (baterije i tuš baterije) su uvezeni od strane kompanije Ideal Standard, po kvalitetu svetski priznatog proizvođača. Kupatilska galanterija je uvozna, proizvedena od strane jednog od najkvalitetnijih proizvođača Gessi iz Holandije. Svako kupatilo opremljeno je radijatorom – sušačem peškira.

U svakom stanu se nalazi interfon, kablovska televizija, kao i telefonski i internet priključak. Nad svakim ulazom u zgradu postoji video nadzor. Garaže imaju sisteme za ventilaciju i odimljavanje, kao i automatske sisteme za gašenje požara. Silazne rampe za ulaz u garaže su grejane što omogućava nesmetano korišćenje garaža u zimskim uslovima. Naselje poseduje veliki broj parking mesta – tačno 2.359, u podzemnoj garaži ili na nadzemnom parkingu.

Svi stanovi povezani su sa garažnim ili parking mestom pomoću kvalitetnih i brzih liftova. Na svim ulazima na parkinge i u garaže postavljene su rampe koje se otvaraju pomoću kartice koju poseduje svaki korisnik parking mesta. Pomoću jedinstvenog sistema elektronske platforme pristup podzemnim garažama omogućen je i licima sa invaliditetom.

Zgrade se sastoje od sledećih nivoa:

Nivo podzemne garaže

Zajedničke prostorije, tehničke prostorije (hidropodstanice, APA uređaji, toplotne podstanice, prostorije spremačice, trafostanice i razvodnog postrojenja), skloništa i jedan broj garaža za stanovnike.

Nivo prizemlja

Zajednički prostori stambenih ulaza, tehničke prostorije, (elektroprostorije) i poslovni lokali. U svakoj zgradi u podrumu ili prizemlju nalazi se trokadero za potrebe čišćenja zajedničkog prostora.

Nivo spratova

Na svakom od spratova nalaze se stepeništa, hodnici, liftovi i stanovi.

Liftovi

Vertikalna komunikacija u zgradama ostvarena je liftovima i stepenicama. U svakom ulazu postoje dva velika putnička lifta, svaki predviđen za 13 osoba, koji vode od nivoa garažepodruma do poslednjeg sprata. Liftovi su renomiranih stranih proizvođača: Thyssen Krupp, Kone, Schindler. U okviru naselja pozicionirani su i sigurnosni agregati koji u slučaju prekida dovoda električne energije pružaju kapacitet dovoljan za osnovne potrebe rada panik svetla, svetla u ulazu, lifta i sl.