U naselju Belville, ugošćeni su eminentni stručnjaci iz oblasti Internet komunikacija na neformalnom druženju koje je za temu imalo dostupnost i značaj  Interneta u našoj zemlji. Diskusiji je doprineo i Slobodan Marković, iz Centra za razvoj Interneta.

Ujedinjene Nacije su nedavno u svom izveštaju istakle da je pristup Internetu ljudsko pravo, kao i da omogućavanje pristupa Internetu svim građanima mora postati jedan od prioriteta svih država. Prisutni su konstatovali da se Srbija u odnosu na druge države sveta nalazi u značajnom zaostatku. Sa druge strane, naselje Belville, jedno je od retkih naselja u Srbiji, koje svojim stanarima obezbeđuje brz put do Interneta.

“Belville je prvi stambeni kompleks u Srbiji koji kroz tehnologiju fiber-to-the-building omogućava savremene komunikacione usluge svakom korisniku stambenog ili poslovnog objekta. To podrazumeva da je do svakog ulaza izvedena optička infrastruktura velikog kapaciteta, a do svakog stana računarski komunikacioni kablovi. Još u sivoj fazi odlučeno je da će Belville svim svojim stanarima ponuditi jedinstvenu triple play uslugu koja podrazumeva da jedan operator obezbeđuje usluge Interneta, telefonije i IP televizije. Ovo je samo jedan od važnih detalja o kojima se mislilo prilikom projektovanja i izgradnje kako bi se postigli kvalitet, funkcionalnost i maksimalan komfor uz savremena tehnička rešenja.”

Savremeni koncept gradnje podrazumeva dostupnost Interneta za sve stanare, zaključak je ovog okupljanja sa predstavnicima srpske Internet zajednice

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *